zaterdag 26 november 2011

Baskische kroegentocht en kale vingertopjes

Baskische kroegentocht
Klimmen in Montserrat

Klim accidentje!
Genoeg van Frankrijk gezien; tijd voor Spanje! Dit begon met een bezoekje aan Nuria in Barcelona, waar we een paar dagen mochten logeren, douchen en zelfs in het bed van Nuria mochten slapen. Een echt bed! Heerlijk, wat een luxe (thanks, Nuria!!). We hebben natuurlijk de stad verkend, helaas wel in de regen, en genoten van het Spaanse ritme. We zijn met een hele groep Spanjaarden gaan uiteten en we waren verzekerd van stevige trek, want de reservering stond om... 23u45! Hierna begon het nachtleven, eerst op straat, waar de cerveza-mannetjes bier voor 1 euro verkochten, daarna naar een club. Om 07u00 lagen we in ons nest. De volgende dag vertelde privé gids-Nuria ons alles over de Sagrada Familia en hebben we deelgenomen aan een kroegentocht met Baskische muzikanten. Dit speelde zich voornamelijk buiten af, in de gezellige wijk Gracia. Iedereen stond buiten in de regen te feesten, dansen en te drinken. Als 'avondeten' hebben we nog warme chocolade gehad met zoetigheid, erg jummiejummie!
Na dit feestweekend was het weer tijd om afscheid te nemen en verder te trekken. Op naar Montserrat, een gebergte aka klimgebied net buiten Barcelona met conglomeraat rotsen. Montserrat zelf is een soort klooster bovenop de berg waar busladingen oudjes worden afgezet. De andere doelgroep zijn klimmers, en die kunnen zich er ook kostelijk vermaken, zo hebben we ervaren! Een erg leuk gebied.
De volgende dag hebben we de bus eens goed opgeruimd en rustig in het zonnetje gelezen. Daarna zijn we naar het dorpje Montblanc gereden, waar we een wijnboer hebben bezocht. Leuke tour gekregen en daarna nog wat wijn geproefd en gekocht (au, duur... maar wel lekker!).
Die avond zijn we bij de volgende verrassing beland in La Riba; een gezellige refugio bij een voor ons onbekend klim- en bouldergebied. Met een gloednieuwe topo van het gebied in ons bezit, zijn we de volgende dag het boulderbos ingelopen dat langs een rivier ligt met veel watervalletjes. In de eerste boulder van Angélique sloeg het noodlot toe: een stuk rots brak af, wat resulteerde in een paar flinke schaafwonden. De ehbo-kit van Melanie kon worden getest! Ja, het was duidelijk een nieuw gebied. Veel boulders waren ook erg hoog (6m!) met ongelijke ondergrond. Best spannend dus, al met al. Omdat we een crashpad mochten lenen van de refugio-meiden, hebben we die avond een curry massaman voor ze gekookt. De volgende dag hebben we ook nog flink geboulderd (hoewel we de zit (shit) starts een beetje moe werden) en daarna een lekker wijntje open getrokken met jabon i quesa uit Andorra erbij, hmmmmm.

's Morgens kwam de golden retr... receiver van de buurman voor de zoveelste keer langs om een glimp (en liefst meer) op te vangen van de aantrekkelijk hond van de refugio. Dit was een lollig tafereel, omdat de dames van de refugio de buurhond dan stevig toespraken in het Spaans. Maar met weinig effect helaas, want hij bleef ronddartelen als een verliefd Duracel konijn. Daarna hebben we het klimgebied bezocht. Leuke routes en lekker in de zon, dus zonder shirt kunnen klimmen. Wel behoorlijk scherp, vooral na twee dagen scherpe boulders. Tijd om La Riba en de refugio gedag te zeggen!

Dan nu de weetjes van de week:

  • Lidl pizza in de pan smaakt best oké (vindt Joep) 
  • Gratis parkeren (zelfs met een bus) in Barcelona is echt mogelijk
  • Spanjaarden trekken gerust een halve middag uit om ongegeneerd 200 liter bronwater te tappen (en dan hebben ze het over die zunige Hollanders) 
  • 'Een goed milieu begint bij jezelf' is in Spanje nog een onbekende term; werkelijk overal vind je afval en zie je mensen afval weggooien
  • Een wegenkaart van Spanje kopen in Catalunya is onmogelijk (en dan hebben ze het over die chauvinistische Fransen)

    p.s.:  Sorry van de opgekropte foto's bovenin, de laptop van de dochter van het guesthouse wil niet meewerken.
  • p.s. 2: Duimen voor ons, de laptop is weer in Venlo beland. En we willen "niet goed, geld terug"-garantie!

    Zonnige groeten uit Spanje en... succes met het dichten!

4 opmerkingen:

Kaylee zei

heeyy
ik schreef jullie net een berichtje en meteen weer een nieuwe bericht van jullie, haha !
het dichten gaat goed !
ik heb heel veel inspiratie !
net mijn rapport van school gekregen,
allemaal boven de voldoende !

xKaylee

Joep en Angelique zei

Ha Kaylee, goed man, van je rapport! Dan zal je wel geen roe krijgen van de Sint dit jaar ;) We vinden het wel jammer dat we niet mee kunnen dichten dit jaar. Hier in Spanje hebben ze nog nooit van de sint gehoord, terwijl hij in Spanje woont. Gekte! Groeten daar aan iedereen :) En dicht ze!

Debbie Kunz zei

hey luitjes,

spannend verhaal hoor!! doe je wel een beetje voorzichtig met die rare capriolen die jullie uithalen ? je kan ook gewoon gebouwen en zo bekijken, eten proeven, natuur bezichtigen i.p.v. overal op de willen klimmen en vanaf donderen.

Curry Massaman...? serieus ... YUMMIE !!! helemaal gek op !!! recepje ? hebbuh ??

Je mist hier absoluut niets, behalve kou. over 4 weken is het gewoon al kerstmis... niet normaal! jullie zijn dan niet toevallig ff gezellig in de buurt .. ?

wat zijn de routeplannen by the way ?

Geniet van de vrijheid, de alles mag niets moet mentaliteit, de omgeving, de mensen en alles wat je tegenkomt (zelfs de schrammen ;))

have fun!!

dieke kus -x-

Anoniem zei

hoi Joep en Angelique
leuk om weer een bericht van julie te krijgen na alle laptop troubels blijf vooral op deze leuke manier de trip weergeven hartstikke leuk en wij beleven het zoo ook een beetje mee ,grtjs en tot de volgende keer May en Lei