donderdag 4 april 2013

One jettyjump... Two jettyjumps... Bye lovely Rotto!

Haai aan de haak
Onze laatste paar weken op Rottnest vliegen voorbij. Joep hengelt er nog steeds op los en slaat op een dag zelfs een stingray aan de haak (en die was not pleased!) en een Port Jackson haai. In beide gevallen niet echt eetbaar, dus niet in de pan, maar terug de zee in.
Crayfish van Harry
Het crayfish jagen met de zelfgemaakte haak is helaas geen enorm succes, maar niet getreurd, want onze jonge vriend Harry zorgt ervoor dat we er wel een kunnen proberen. Harry, thanks a lot for sending your dad over with a huge, self-cought crayfish. It was delicious, yum!
Quiznight champs!
Op onze vrije dag doen we boodschappen in Perth en eten we fish & chips met Ella en hondje Tjala op het strand. Een heerlijke combi. Verder winnen we eindelijk een keer de quiznight. Ons team is versterkt met de twee politieagenten en vooral agent Paul is erg fanatiek. We winnen een voucher van 50 dollar, dus die gaat meteen op aan een rondje bier (gelukkig was ons team niet te groot, anders was het een schamele prijs om te verdelen met pilsjes die elk 10 dollar kosten).
Paul is een goeie vent en we mogen op een vrije ochtend zijn kayak lenen. Erg tof, dus we varen een beetje rond; we kieperen maar een keer om. Gelukkig is het water warm! 
Teamdag op catamaran
Om het einde van het zomerseizoen te vieren, regelt onze baas Glenn een teamdag. Na het werk varen we met een afgehuurde catamaran de zonsondergang tegemoet. Lekker decadent liggen we languit op het dek te genieten onder het genot van een glaasje champagne en een kaasje en olijfje. Heerlijk! Daarna volgt een barbeque met meer drank en de wildste gesprekken. Na een bezoek aan de pub, belanden we weer bij het huisje om de laatste fles champagne te poppen en wordt er besloten om de avond te eindigen met een jetty jump.  Kortom; een compleet geslaagde, knettergekke avond en een perfecte afsluiting van een geweldig seizoen bij Simmo's/ The Lane! Thanks, Glenn and Hamish, it was great!
Een joyflight met Pasen
Ons laatste weekend is een druk weekend, want het is Pasen en het hele eiland ligt weer vol met bootjes. Mooi weer ook nog, dus dat betekent waanzinnig veel ijsjes verkopen!
Rottnest vanuit de lucht
Onze laatste wens op Rottnest is om een joyflight te doen, dus we stappen in de ochtend van Paaszondag met Damara in een kleine Cesna en vliegen twee rondjes over het eiland. Wat een prachtig uitzicht, we willen hier niet meer weg!!
Laatste koffie met Damara en Tom
We krijgen een uitnodiging voor een Carabean Party bij Aristos (een eilandrestaurant van een bekende Australische TV-kok). Er zijn alleen locals uitgenodigd, dus het is leuk buurten met iedereen. En ook dit feestje wordt weer op z'n Rottnest afgesloten met een jetty jump (waar dient een jetty anders voor?). Whaah, geweldig dit!!
Haije, quokka's!
Maar aan alles komt een einde, dus ook aan ons fijne eilandleventje. Gelukkig kunnen we zeggen dat we er alles uit hebben gehaald wat er in zit. Thanks Rottnest, for these three wonderfull months!
 
Op naar het volgende avontuur met ons bijgespekte reisspaarpotje!

>> Foto's Australie/Rottnest tot nu toe <<

1 opmerking:

PaMajacobs zei

Ha afscheidnemers van Rottnest Island.

Wat een mooie afsluiting van de tijd op Rottnest Island. Dat moet wel heimwee worden...

Groetjes,
pap en mam