donderdag 8 december 2011

Koningswegen en modderwegen

Na het badderen zijn we via Torremolinos (jaja, de enige echte) naar klimgebied El Chorro gereden. Hier hebben we de eerste nacht de bus pal voor een bakker geparkeerd. Dit was een slecht idee, want bakkers werken s nachts en maken een hoop herrie. 
El Chorro
De volgende dag hebben we goed kunnen klimmen in de zon en na het buurten met wat Amerikaanse, Deense, Spaanse en Duitse klimmers bleek dat het goed toeven was in de vele Bed and Breakfasts. Wij kozen voor The Olive Branch, hier was zelfs een zwembad en een keuken bij. Erg relaxte plek, dus hier zijn we drie dagen gebleven en hebben we leuk kunnen buurten met de andere gasten; voornamelijk klimmers. Ook hebben we geklommen met een jong stel uit Alaska; die hebben Joep een 7a toprope ingekregen en dat ging nog best goed ook. Op de terugweg in het donker (dat heet: optimaal gebruik maken van de dag) zijn we nog een ietsiepietsie verdwaald in het bos, waardoor we verzekerd waren van een goede appetijt bij terugkomst. 
Camino del Rey
De dag erna hebben we de Camino del Rey gedaan; een leuke en vrij krakkemikkige klettersteig in een kloof. Buiten wat vleermuizen in een grot, zijn we niemand tegengekomen. De terugweg ging door een spoortunnel; er gingen slechts 3 treinen per dag (en de middagtrein was al geweest). De avond hebben we in Ronda in een barretje doorgebracht. Lekker warm met een koffie en de sudoku uit een Spaanse krant. Ronda is een erg toeristisch dorp op een mooie locatie. 
Wandeling in Sierra de las Nievas
Vanuit daar zijn we naar de Siera de las Nievas gereden voor een lunch tussen de geiten. We zijn een stuk de bergen ingereden, naar de startplek van de wandeling die we de volgende dag willen doen. Hier kwam een vosje ons gezelschap houden. Heel gek, want hij was helemaal niet schuw en kwam heel dichtbij. We hebben hem maar weggejaagd, want dat is raar gedrag voor een vos. Weer een kampvuurtje gemaakt voor bij het eten, want het werd weer goed koud die nacht. Hier maakt een glaasje Crema Catalana likeur wel goed bij!
De volgende dag hebben we een heel mooie route gelopen, door fir bomen (een apart soort spar die hier groeit). Tijdens een fotomoment is Joep uit een grote boom gevallen. Dit stond helaas niet op de foto, maar de blauwe plek is ook een mooie herinnering. De top van de berg was op 1919 meter hoogte en hier konden we over heel Malaga heen kijken. Die avond zijn we in het dropje Estepona aan de haven beland. Hier waren ons iets teveel pottekijkers, dus zijn we uit nood (haha) gaan uiteten bij de Thai. En die was gelukkig heel goed, spicy en lekker!
De dag erna hebben we wat voorbereidingen getroffen om de oversteek te gaan maken naar Afrika. Hierbij hebben we ook nog ergens aan het strand de auto vastgereden in de modder, maar gelukkig schoten twee vissers ons te hulp. Ze hadden zelf ook al vastgestaan, dus we hoefden ons niet heel dom te voelen. We zijn nog even richting Gibraltar gereden, maar hier waren veel lelijke gebouwen en er lag overal afval langs de weg. Niet erg aantrekkelijk dus. We hebben ergens een bootticket gekocht naar Tanger en zijn in Playa Getares in de nieuwe kaart van Marokko gedoken en hebben hier onze laatste nacht in Spanje doorgebracht!

5 opmerkingen:

Erik Veenje zei

Salem!
Veel plezier in Marokko!

Trouwens, die klimfoto's zien er wel kei gaaf uit. Dat is wel beter als hier, zo zat ik gister nog met 8 andere in het ow zo knusse boulderhok....

Groetjes uit het storm en regenachtige Venlo,

Erik

Anoniem zei

Hee Joep,
Van de Fir bomen zijn geen topo's gemaakt..
Laat ik een schatting doen: 7a rots ging je goed af..
dan moet die boomroute toch zeker een 7b geweest zijn. Op naar de Sahara!

Josien zei

Hey Angelique en Joep,
Die vakantie van jullie duurt maar voort...wat heerlijk zeg! veel plezier in Marokko! groetjes,
Josien

joep en angelique zei

Heej erik, die twee maanden hebben we al gehaald... Met weinig moeite! Doe ze de groeten in het boulderhok!
Josien, hoe is het in rome? Ben benieuwd!
Enne anoniem, wie o wie ben je?
Groeten uit rabat... Hopelijk volgt er snel een update bij een internetcafe, die zijn schaars hier.

Sanne zei

Hi avonturiers!

Op naar Afrika, Marokko met zoete thee, kamelen en waterpijp! Voor appeltabak erug lekker. Hebben afeglopen weekend met een paar man zo'n sinterklaas dobbelavond gehad. Was supergezellig en een verrassend einde op de avond :)
Dat horen jullie binnenkort .....

Heel veel plezier enne niet verdwalen in de Sahara he.

xxx San