woensdag 27 juni 2012

Hard werken en werk zoeken


Stoer is ie, hè?
Geld op de bank hebben staan, maar er niet aan kunnen. We willen onze Fransoos natuurlijk meteen betalen voor zijn auto, maar we hebben er toch een dag of vier voor nodig om alle cash te verzamelen. Gelukkig vind de Fransoos dit geen probleem; hij heeft het volste vertrouwen in ons (ook al hebben we het papierwerk al afgehandeld en de auto al meegekregen). Na het aflossen van de schuld drinken we bij de buurtkroeg een biertje om het te vieren!


Heel even blij met de nieuwe baan...
Ondertussen is Angélique nog steeds flink aan het solliciteren. Ze gaat in kustplaatsje Cottlesloe op gesprek bij de Cancer Association en mag de volgende dag al beginnen. Jippie! Helaas krijgt ze diezelfde avond nog bericht dat ze de baan de komende weken al aan een ander beloofd hadden en dat ze dus over drie weken pas aan de slag kan...
Vervolgens kan ze ergens op gesprek komen voor een fundraising job. Helaas blijkt dat bij deze fundraising het geld voornamelijk naar het management gaat. Ook mag ze op gesprek bij MacDonalds (jippie: ijsjes, frietjes en koffie maken!). Maar ook hier blijken ze al iemand te hebben aangenomen, volgens een mail die tien (!!) minuten voor aanvang van het gesprek binnen komt. Het gaat lekker zo.
 
Goed verzekeren is het halve werk.
Nadat we de Fransoos zijn centen hebben gegeven, gaat Angélique de auto op naam zetten. Het gekke is dat ze hier geen autopapieren hebben, zoals in Nederland. Je hoeft alleen je rijbewijs te laten zien en de roze kopie van het ¨Vehicle Licence Transfer form¨ af te geven dat door beide partijen is ondertekend. Appeltje, eitje. Ook zijn we meteen lid geworden van de RAC (de Australische ANWB) en hebben hier ook meteen een verzekering afgesloten.

Cottlesloe beach in de winter
Joep maakt ondertussen lange dagen en is soms pas om 20u thuis, maar het werken bevalt nog steeds goed. Hij heeft op de daken gezelschap van kleurrijke papagaaien en soms bieden klanten tussendoor koffie aan (met soms zelfs een koekje!). Ook in het weekend is er werk aan de winkel en mag hij opdraven. Ja, hier wordt goed geld verdiend!
Ook na het werk, wordt er nog gewerkt. Het avondentertainment bestaat deze week namelijk uit de klemmende voordeur (die bij sommigen fysiek geweld oproept). Waarschijnlijk is het vochtige weer de boosdoener. Als oplossing zagen Adam en Joep er op een avond een stuk af (met een glaasje whiskey binnen handbereik). Helaas mag het niet helpen. Toch maar een nieuwe deur kopen?

What else is on our mind?
  • De auto start soms niet. Wellicht een probleempje met de startmotor...
  • Het is winter en de huizen hebben hier geen centrale verwarming. Rillen geblazen dus voor koukleum Angélique en Joep heeft ´s morgens zelfs al moeten krabben!
  • ...Wat doen we hier nog? Moeten we niet Australië gaan ontdekken?! En de zon opzoeken?

1 opmerking:

pap en mam zei

Hee joep en angelique,
Ideetje om een zonnepaneel op je jeep te maken haha maar prachtig hoe jullie de reis verslaan en jullie gaan nog een prachtige tocht tegenmoed veel plazier Lei en May