maandag 2 juli 2012

Koala´s, skippy´s en een prima auto: we are ready to go!


Kijkwedstrijd met Skippy
Ons weekend begint goed met een housewarming in de populaire wijk Mount Lawley! Mark en Maryanna, een stel dat we in China ontmoet hebben, is vanuit Brisbane naar Perth verhuist en we zijn uitgenodigd voor Bier & BBQ. Nadat onze navigatie ons al vier keer op de plaats van bestemming heeft afgeleverd (niet dus), wijzen een paar dronken Ieren ons op het juiste huis. De wijntjes en de uitgebreide BBQ smaken goed en we buurten gezellig met de gasten, waaronder een Fin, een Kiwi, een Canadese en een Engelse. Hoewel het feest binnen plaats vindt, heeft iedereen de jas aan en Uggs aan de voeten. Ook hier weer geen centrale verwarming!


Koala speelt verstoppertje
Op zondag bezoeken we Yanchep National Park, 60 km ten noorden van Perth. Hier zien we onze eerste koala´s! Ze zitten allemaal opgerold als een pluizenbol te suffen in de eucalyptus bomen. Op onze wandeling door het park zien we heel veel kangoeroes en overal horen en zien we veel mooie vogels.


Op Two Rocks beach
Na het parkbezoek rijden we naar het strand. Hier picknicken we bij de haven van Two Rocks, waar we uitkijken op een prachtig wit zandstrand en de ketsblauwe zee. Op de terugweg zien we nog emu´s in het veld staan. Cool!
Ons besluit is genomen en op maandag geeft Joep bij zijn baas aan dat dit zijn laatste werkweek is. Deze week spendeert Angélique voornamelijk aan het maken van een reisplan, zodat we een soort van (flexibel) plan hebben. De zorgvuldig gekozen route zou ons zo´n 23.000 kilometers aan Australië-ervaring op moeten gaan leveren...!


Ozzie rotonde

Onze Mitsubishi willen we hier goed op voorbereiden, dus ook daar zijn we druk mee. We hebben meer bagageruimte nodig en omdat we op internet geen (goedkoop) roofrack kunnen vinden, maakt Joep er zelf een op het werk met de rest-profielen van de solar installaties. Het resultaat is een superdegelijk en robuust dakrek. Gratis en voor niks! Ook wordt de auto mooi gewassen, kopen we onder andere een schattig mini-koelkastje (p.s. Gatver, wat was deze smerig! Waarom poetsen mensen zoiets niet als ze het verkopen? Bah, bah!) en wordt de auto op verschillende vlakken reis-fertig gemaakt. 
Mix van oud en nieuw: de oude
jongensschool in Perth centrum
Met een ketsblauwe hemel ter aanmoediging, bereiden we ons langzaamaan voor op ons vertrek uit Perth...

- Deur-update: De klemmende voordeur is opgegeven en vervangen door een nieuw exemplaar.
- Dieren-wistjedatje: Koala´s eten eucaluptusbladeren en die zijn giftig. Het kost tijd om dit te verteren; ze slapen maar liefst 18 uur per dag. Dom, hè? En saai, hè?
- On the news: ¨June 2012 is the least sunniest month in 25 years in Perth¨. En dat hebben we geweten.
- Nachtelijk mysterie: Midden in de nacht ging het inbraakalarm af. Extreem hard! Wat een takkeherrie. Gelukkig had Joep ervaring door zijn nieuwe baantje en wist hij het ding snel uit te schakelen. En nee, er was geen inbreker...


4 opmerkingen:

Sanne zei

Hi luitjes,

Wat een trip voor de boeg. Hoe ziet jullie route er ongeveeruit? Heel veel succes met de laatste voorbereidingen en natuurlijk heel veel plezier alvast op de volgende bestemming!

kus,

Nick en San

Patrick zei

jaja nu gaat er weer nieuw hoofdstuk van de reis beginnen. Lekker met een busje tuffen. heerlijk die vrijheid. Krijg er weer de kriebels van...

Ik hoop dat het busje het volhoud maar met zon handige Joep komt dat allemaal wel goed.

p.s: ik wil best een koala zijn. Vreten en slapen niks mis mee, maar op den duur wel saai ja.

groet,
Patrick

PaMaJacobs zei

Ha roadtrippers,

Dat is toch de ultieme vrijheid met een jeep of busje rondtuffen, hè? Jullie klinken alsof jullie aan je 2e trip around the world beginnen. Veel plezier!

Pap en mam.

Anoniem zei

Hoi,

Leuk dat jullie nu Australie doorkruisen. Volg jullie Bloq op de voet. Ben een reis van 4 weken in het mooie land aan het plannen. Is niet makelijk 4 weken is gewoon te kort.

Mariet