donderdag 30 augustus 2012

Enorme schelpen rapen en... een python onder de wielen

Kameel!
Op Joep´s verjaardag rijden we terug naar Exmouth. Het `No Camping´-beleid wordt hier wel erg ver doorgevoerd; zelfs de openbare douches aan het strand zijn gesaboteerd. Dankzij de Leatherman krijgen we er lekker toch water uit en kunnen we het zout en het zand uit onze haren spoelen. Na een strandsessie besluiten we om flink wat kilometers te maken en rijden we via Emu Creek door naar Yarraloola om te kamperen. De volgende dag rijden we door naar Regnard Bay. We zien onderweg veel mijnbouw en mijndorpen, waar de arbeiders in barakken wonen. In Regnard Bay vinden we een mooi, rustig plekje in de duinen. We maken een strandwandeling en vinden gigantische schelpen en ook zien we een groep zeeschildpadden in het water.
De volgende ochtend ontbijten we met verse vis die Joep de avond ervoor heeft gevangen. 
Millstream Chichester National Park

Daarna stappen we in de auto om in Karratha onze nieuwe Duitse rideshare Jan op te halen. Samen met hem rijden we vervolgens door een prachtig roodgekleurd, heuvelachtig landschap naar het Millstream-Chichester National Park. Na een rondje sightseeing met de auto, dagen we Jan de volgende morgen uit om de 16 kilometer lange Camel Trail -een oude handelsroute over de heuvels- te wandelen. Omdat het erg warm is, willen we daarna in de Python Pool duiken, maar helaas is deze door de lage regenval van de afgelopen tijd niet schoon.

Python spoor

De volgende dag rijden we door naar Port Hedland. We lunchen in een park waar de Ozzies allemaal lekker aan het BBQ´en zijn en daarna rijden we door naar 80 Mile Beach; een gigantisch uitgestrekt strand. `Aargh, een slang!!!´ Net te laat zien we een grote, zwarte python op de weg liggen en rijden we er overheen. We proberen de slang terug te vinden (maar niet na een nieuwe Vegimite-bet, want Jan denkt dat het een leguaan was en Angélique is er zeker van dat het een slang was). Na een zoektocht vinden we de slang opgerold onder een rots liggen. Hij leeft gelukkig nog. We vinden een fijne kampeerplek, maken een vuurtje en Jan besluit onder de sterren te slapen langs het kampvuur. Hij heeft een hele stapel hout naast zich liggen, maar het was niet voldoende blijkt de volgende morgen als we hem verkleumd in een stoeltje zien zitten. Acherm.

Millstream Chichester NP
Maar het leed duurt niet lang, want het grootste deel van de dag brengen we door op het enorme, uitgestrekte 80 Mile Beach; beetje zonnen, beetje vissen, beetje wandelen, beetje frisbee´en, biertje erbij... Helemaal goed. De auto was de laatste tijd een beetje aan het piepen geslagen. Dit heeft Joep ook meteen maar even verholpen. Fijn zo´n handige Harry!
De volgende dag leggen we weer flink wat kilometers af op onze weg naar Broome. Onderweg bezoeken we een Aboriginal Community. Overal staan borden met de 10 geboden, in de trant van `No Alcohol´, `No Violence´, `No Drugs´...en we moeten ons eerst melden bij een kantoortje. Het barst hier van de old-school prairie huisjes en we zien een groep Aboriginal kinderen uit school komen. Een vreemd gezicht; normaal zie je nooit zoveel Aboriginals bij elkaar. Het voelt dan ook een beetje vreemd om hier als outsider rond te rijden. Broem, broem, snel door naar Broome!

Oh. en check onze nieuwe filmpjes:
Fietsen en klimmen in de karststeenbergen in Guilin, China
4WD in Walpole
Sandboarden in Cervantes
Dolfijnen in monkey Mia

Geen opmerkingen: