donderdag 30 augustus 2012

Wake-up call van een ranger en maansopgang

Cable Beach, Broome
Broome is leuk! Het is de eerste Australische stad die meteen gezellig aandoet. Er groeien palmbomen, er zijn mooie strandjes, het weer is prachtig, er is een Chinatown met een gezellig centrum, er zijn leuke restaurantjes en barretjes. We strijken neer op een ´overflow´ camping; het is behoorlijk druk in de stad, dus veel caravan parks zijn vol. Onze eerste middag brengen we door op Cable Beach. Tegen de avond installeren veel mensen zich hier met stoeltjes en flessen wijn op het strand om van de zonsondergang te genieten. Heerlijk, dat Bourgondische! Als de zon in de zee verdwenen is, wordt het tijd om Jan op de bus naar Darwin te zetten. Bij de bushalte staan flink wat ´indiginous people´ (de Aboriginals) ook op de bus te wachten en dat gaat zoals gewoonlijk gepaard met flink wat geschreeuw. Sommigen hebben ook ietsie te diep in het glaasje gekeken... Jan ziet opeens niet meer zo uit naar de busrit. We zwaaien hem uit en zoeken een kampeerplek buiten de stad. Hier ontmoeten we bij het ontbijt onze buren Mathieu en Carole uit Toulouse; een leuk, jong stel. 
Japanse begraafplaats; parelduikslachtoffers
We trekken onze jobhunt kleren aan en gaan met de CV´s de stad in om een ronde te maken. Tegen de middag is het al raak; bij een hotel krijgt Angélique een baan als hostess aangeboden... op een cruiseschip!! De boot gaat drie weken langs de Kimberley kust, een prachtig gebied waar niet veel toerisme is. Daar kan madam natuurlijk geen `nee´ tegen zeggen. Helaas hebben ze geen engineer meer nodig en moet Joep (die lichtelijk jaloers is) verder zoeken. We ploffen in de namiddag weer op Cable Beach neer voor een duik in het water en drinken met Mathieu en Carole een biertje op het strand. Daarna rijden we samen naar Reddell Point in zuidpunt van Broome en overnachten vlak bij een strandje aan een 4WD weggetje.

Staircase to the Moon
Tegen zeven uur krijgen we een wake-up call... van een norse ranger. Hij begint meteen in zijn notitieboekje te schrijven. `No wildcamping allowed anywhere in Broome!´. Maar we hebben ons plekje goed uitgekozen en wijzen meneer de ranger op het bordje bij onze parkeerplek. Hierop staat: `No camping ON the beach´. Dus wij begrijpen hieruit dat kamperen OFF the beach wel toegestaan is. Hmm, daar heeft hij even niet van terug. Maar een tweede keer zijn we dus wel de pineut.
´s Avonds spreken we met Mathieu en Carole af op Town Beach om de `Staircase to the Moon´ te zien; een paar dagen per jaar komt in Broome de volle maan uit de zee op. Rond half zeven staat iedereen dus naar de zee te turen en langzaam komt de maan op uit de zee. Een bijzonder gezicht. De maan is een grote, rode bol en de reflectie in de zee vormt optisch een trap. Heel mooi!

Uitzicht bij de vuurtoren, Broome
´s Avonds eten we bij een kampvuurtje en de volgende dag rijden we naar het Dampier Peninsula. Hier vinden we een paar mooie, afgelegen strandjes die alleen te bereiken zijn door wat rotsen af te klauteren. Bij vloed worden de strandjes steeds kleiner merken we! Tegen zonsondergang ploffen we met een lekkere, gevulde kip neer bij de vuurtoren om de zonsondergang te zien. Voor de verandering bekijken we daarna weer de maansopgang, die nu pas tegen 22u plaats vindt. De avond eindigd met een platte band..., maar binnen minuten is de band al verwisseld dankzij Joep. Na nog een relaxte dag in Broome en een paar cliff jumps van de rotsen bij de vuurtoren (alleen mogelijk bij hoog tij; bij laag tij piepen de rotsen uit het water!), maken we de volgende dag nog eens een ronde langs de bedrijven en bij de 4WD bandenboer is het raak! Zou die platte band een hint zijn geweest?!. Joep mag in ieder geval hier aan de slag.

Privestrandje op Dampier Peninsula
Tijd om afscheid te nemen voor twintig dagen! En dat is best gek na tien maanden samen reizen...

  • We hebben begrepen dat Aboriginals vaak hard schreeuwen, omdat bepaalde familieleden niet met andere familieleden mogen spreken. Ze schreeuwen dan, zodat de persoon in kwestie het niet kan missen. Zo mogen sommigen niet tegelijkertijd met bepaalde familieleden in de supermarkt zijn. Dus staan ze buiten de supermarkt te schreeuwen: `Truus, ben je binnen?´. Als ze geen reactie krijgen, dan kunnen ze naar binnen...
  • Angélique heeft een nieuwe Polaroid zonnebril gekocht voor de cruise. Laat die onderwaterbeessies maar verschijnen...!
Nieuwe video: Hong Kong Compilatie

1 opmerking:

PaMaJacobs zei

Ha werkers,

Leuk, weer nieuwe verhalen...daar keken we al naar uit. Nu gauw naar de filmpjes kijken.

Groetjes,
mam