donderdag 11 oktober 2012

Jungle meets beach en Hell's Kitchen Live


Kunst van moeder natuur
En zo rijden we dus door de tropische Tablelands, die op een kruising van alpenweiden en jungle lijkt. We zien zelfs Friesche koeien! We rijden om Lake Tanaroo -een kunstmatig meer- en bezoeken de Mobo Creek crater en de Cathedral Fig Tree; een joekel van een boom die in een ver verleden begonnen is met om een andere boom heen te groeien. Die binnenste boom heeft al lang het loodje gelegd en is weggerot. Daarna rijden we Cairns binnen en geven we de laptop af bij een HP service point. Cairns is een drukke toeristische stad met veel grote resorts en hotels. Zwemmen in de zee is er niet bij, omdat er crocs zitten en het water is er super modderig. Maar gelukkig is er de Lagoon, een mooi aangelegd openbaar zwembaad aan zee, waar het goed toeven is. Omdat hier over anderhalve maand een volledige zonsverduistering is, besluiten we werk te zoeken en tot die tijd in de omgeving te blijven. 


Varens op hoogte
Maar het jobhunting valt tegen; we zijn ook niet de enigen die iets zoeken. Zelfs bij de patatbak willen ze ons niet (terwijl Joep zo graag het Patatje Oorlog hier zou willen introduceren...!). We bezoeken 's avonds de nightmarket in Cairns, een drukke bedoening, maar wel gezellig. Ook bezoeken we de strandjes ten noorden van Cairns. Fijn zo'n mooi zandstrand, maar toch een gek idee dat er krokodillen in het water kunnen zitten hier. Maar er genoeg kleine kinderen (lokaas?) in het water, dus we durven het aan.

Fan palms, mooi!
Na een paar dagen beginnen we onze sollicitatie motivatie te verliezen, dus besluiten we naar Port Douglas te gaan. Ons is verteld dat hier wel volop werk is, dus het is een poging waard. Hier aangekomen krijgt Angelique al snel een baan aangeboden bij een Italiaanse Cucina en mag diezelfde avond al beginnen als serveerster. Super! Het is leuk werk met leuke collega's en omdat ze naast de open keuken staat, kan ze meegenieten van alle 'Hell's Kitchen' perikelen. Het eten dat op de borden verschijnt, ziet er heerlijk uit. Oesters, mudcrab (ja, dat kunnen wij ook), pasta's, risotto's, bief, mango brulee, kaasplankjes, hmmm heerlijk.

Vlechtboom in Daintree National Park
Maar Joep kan nog niets vinden helaas. Op zondag heeft Angelique vrij en rijden we naar het Daintree National Park, waar we een van de oudste regenwouden ter wereld zien. Het regenwoud gaat hier over in een prachtig zandstrand aan het Great Barrier Reef, wat best speciaal is. 
Cape Tribulation: jungle meets strand
Er zijn een paar mooie wandelingen en de ruige vegetatie is spectaculair. We rijden door tot aan Cape Tribulation, waar het strand ons roept. De kokosnoten hangen hier aan de palmbomen en we wanen ons bijna ergens in zuid-oost Azie. Als we tegen de avond weer bijna het park uit rijden, steken er drie cassowaries de weg over. Dat is bijzonder, want ze zijn bedreigd, dus we knijpen ons in de handjes!

1 opmerking:

Nicole zei

Echt super mooi die natuur en dan met name de bomen die zo mooi gevormd zijn! Je kan wel zien dat jullie op en top genieten, goed zo!!