vrijdag 12 oktober 2012

Autoverkooprecord en bubbelen in het Great Barrier Reef

De Lagoon in Cairns
Terug in Port Douglas slaan we weer flink aan het solliciteren, maar het levert helaas geen resultaten op. Het toeristenseizoen loopt ten einde, omdat het regenseizoen gaat beginnen. Dit is te merken, want soms valt er al iets nats uit de lucht. Tegen de middag is het daarbij ontzettend warm, dus 'moeten' we het zwembad en/of de zee gezelschap houden. 's Avonds gaat Angelique bij de Italiaan aan de slag, maar de gewerkte uren blijken een beetje tegen te vallen -het zijn er nog geen 20 per week en er was 30 beloofd-, dus na een week houden we het in Port Douglas voor gezien.

Daintree rainforest
We bezoeken de Mossman Gorge, waar we een mooie wandeling in het regenwoud maken en daarna zoeken we in Cairns een camping op. De tijd is gekomen om de auto een grondige (en welverdiende!) wasbeurt te geven. Ja, ja, we hebben besloten om Australie te verlaten na vijf mooie maanden. Bling, bling; een uur later is onze witte ride weer als nieuw! Onze Duitse buren aanschouwen onze pimp-our-ride actie met bewondering en we maken er met hun een gezellige avond van met bier, wijn en mooie reisverhalen.
 
Koraal in Great Barrier Reef
De volgende dag maken een onweerstaanbare advertentie voor de auto, die we online zetten en in alle hostels ophangen. Binnen een uur begint de telefoon al te rinkelen, dit gaat goed! Op de camping ontmoeten we 's avonds een Nederlands stelletje (de jongen komt uit Baarlo) dat ook al een jaar op reis is. Weer een reden om er een latertje van te maken dus.
 
Snorkel Liek
De advertentie werkt en de volgende morgen hebben we al de eerste kijkers. Het jonge backpackers stelletje dat verschijnt, is er meteen helemaal weg van. Eenmaal, andermaal, verkocht! Nadat we al onze reisspullen weer in de backpack hebben weten te proppen en een hostel hebben gevonden, overhandigen we de auto aan de trotse nieuwe baasjes. Haije Mitsubishi, bedankt voor de mooie rit, mate!
 
Mooi, rood visje met zoenlippen
We laten er geen gras over groeien en boeken meteen het volgende vliegticket... naar Nieuw-Zeeland! Omdat we Queensland natuurlijk niet kunnen verlaten, zonder een bezoek aan het Great Barrier Reef, worden we de volgende ochtend bij de haven verwacht. We gaan met een boot naar het rif om tussen de mooie, kleurrijke visjes en het koraal te snorkelen.  

 
Harpoenjager Joep
Eerst maken we een intro duik die tot 10 meter diep gaat. Joep moet helaas vrijwel direct weer naar boven, want hij krijgt bloed in zijn mond en flinke oorpijn. Duiken is (dit was de tweede keer duiken) blijkbaar niet weggelegd voor hem. Angelique vindt het wel weer leuk en ziet een zeeslak, grappige visjes en koraal. Daarna slaan we aan het snorkelen en dit is echt leuk, want overal om je heen zie je visjes en koraal. We kijken onze ogen uit. Ja, dit is de perfecte afsluiting van onze reis in Australie!

3 opmerkingen:

PaMaJacobs zei

Nou, nou travellers,

We kunnen de blogs de laatste dagen nauwelijks meer bijhouden! Mooie (onderwater-)foto's weer en de auto al weer zo snel verkocht. Jullie hebben wel gevoel voor snelle handel!
En nu alweer in Nieuw Zeeland! Hier leven we nu dus bijna 12 uur vroeger dan bij jullie; da's even nadenken voor we gaan skypen of zo anders maken we jullie wakker (of omgekeerd!) Mazzel en enjoy the Island!
Pa & ma blerick

Tony zei

Wat een reis jongens! Jullie lijken me echt helemaal vrij, autootje kopen en verkopen, dan gewoon de vlieger op, super. Mijn motor is ook leuk, maar met het carnet ben je er toch wel aan gebonden.One life, live it!

Leon zei

Nice, zo snel gaat dat dus... Echt ontzettend mooi en interessant om te lezen wat jullie allemaal hebben gedaan in Oz. Krijg er telkens weer heimwee van. ;) Nu zeer benieuwd naar hoe jullie het vergaat in Nieuw Zeeland. Enjoy!