dinsdag 20 november 2012

Gruwelijk hard downhillen en vechtende zeeleeuwen

Angelique en
Bo

Na de gletsjers gezien te hebben, cruisen we de volgende dag rustig door naar Wanaka; een stadje dat 'World Famous in New Zealand' is vanwege Puzzle World. Niet alleen voor kinderen dolle pret; ook wij vermaken ons hier prima met allemaal moeilijke (frustrerende) puzzels en gezichtsbedrog trucjes. Ja, we hebben zelfs een vol uur in een doolhof doorgebracht. Heel onderhoudend dus.
Downhillen
Daarna tuffen we door naar Queenstown om Bo (ex-Limburgerster? Of Ozzie...?) te verrassen, die hard aan het werk is bij Happy Travel. 's Avonds drinken we een paar pintjes met haar en haar maatje Eoin, die toevallig net op bezoek is vanuit Australie. Erg gezellig!
Onze ride aan het strand
In de No-Camping zone van Queensland vinden we toch een fijn plekje voor de nacht en de volgende dag zitten we bij Happy Travels te Skypen met jarige job pa Jacobs. Erg grappig om even de zwaai-ronde te maken met de visite. We maken er een rustig dagje van en 's avonds eten we bij de Thai met Bo en Eoin en na een biertje en een paar spannende potjes pool duiken we weer ons nest in.
Goed uitgerust en na een flink ontbijt ontmoeten we Bo en Eoin weer, ditmaal in sportieve uitrusting, want we gaan downhillen!
Mooie zuidkust
We krijgen een paar super voor- en achter geveerde mountainbikes, worden van top tot teen gehuld in beschermende kleding, gaan vervolgens met een skilift de berg op en daar staan we dan allemaal heel cool op een rijtje. Dus... klaar om te beginnen (met de beginnersroute uiteraard)!
Tering, wat is dit lijp! Zoef, zoef, gaat het rakelings langs bomen en afgronden, superscherpe bochten door, bulten, gaten en hardstikke stijl omlaag!! We staan helemaal stijf van de adrenaline. In de eerste ronde maakt Bo een mooie sliding en doet hierbij paarse dijbenen op. Dit doet flink pijn, maar ze is een bikkel en stapt weer op de fiets om verder naar beneden te jagen. Na zes rondes zijn we goed gaar en is het tijd voor een drankje in de zon. Even bijkomen van deze kick-ass activiteit!
Milford Sound
's Middags nemen we afscheid en rijden verder naar Te Anau; een mooi plaatsje aan een gigantisch meer. Vanuit hier rijden we de volgende morgen naar Milford Sound. Dit is een prachtige route langs meren, bossen en hoge bergen. We maken een paar stops om van het uitzicht te genieten en wandelen in twee uur naar Key Summit (dit is een stuk van de bekende Routeburn Track). Heel mooi.
Key Summit
Ook Milford Sound levert een mooi uitzicht op met hoge fjorden en helder water. Prachtig allemaal! 's Avonds kamperen we in de bossen en maken een kampvuurtje om gevulde aubergine te koken met gepofte aardappelen.
Via de zuidkust rijden we de volgende dag door naar Invercargill om nieuwe slippers te kopen voor Joep (er is er ergens eentje uit de bus gevallen en Joep gaat natuurlijk niet op blote voeten in openbare douches staan!).
Zeeleeuwengroet
Bij Curio Bay strijken we neer voor de avond en hier zien we bij de ruige rotsenkust yellow eye pinguins! Erg schattig. De volgende dag rijden we verder langs de kust en zien we bij Nugget Point zeeleeuwen en elephant seals. Gave beesten die zich lomp voortbewegen en onderling ruzie maken. We stoppen ook bij de Moerakai Boulders; hier liggen hele grote stenen knikkers op het strand. Een bijzonder natuurverschijnsel. Na nog een nacht op een camping bij Herbert met een tamme haan rijden we de volgende dag onze Nieuw-Zeelandse eindbestemming Christchurch in (hopen we)!

3 opmerkingen:

Debbie Kunz zei

En busje al verkocht? Wat is de volgende bestemming? X

Nicole zei

Wauw... wat een verhalen en prachtige foto's! Ik hoop dat jullie straks nog weten wat jullie allemaal meegemaakt hebben, want het zal ontzettend veel zijn om aan terug te denken, wat een rijkdom! Zo'n blog met foto's is echt een uitkomst. Geniet ervan!

Nicole zei

Wauw... wat een verhalen en prachtige foto's! Ik hoop dat jullie straks nog weten wat jullie allemaal meegemaakt hebben, want het zal ontzettend veel zijn om aan terug te denken, wat een rijkdom! Zo'n blog met foto's is echt een uitkomst. Geniet ervan!