vrijdag 23 november 2012

Puinstad Christchurch en Castle Hill's boulders

Centrum van Christchurch
In Christchurch vinden we een fijn hostelletje met hottub en sauna (waar we vervolgens elke avond gebruik van maken, heerlijk deze luxe!). Nadat we snel een mooie advertentie in elkaar flanzen en op internet plaatsen, kunnen we de stad verkennen.
Marco spot Joep
We schrikken ervan hoe het er allemaal bij ligt. Vooral van het centrum is niet veel over na de aardbeving in 2011; het is net een oorlogsgebied vol ingestorte gebouwen, veel leegstand, kale vlaktes, en flatgebouwen die tegen de grond gaan.
Het hele centrum is afgesloten voor alle verkeer en er wordt overal hard gewerkt aan de wederopbouw. Hier en daar worden er al nieuwe hippe shopping centrumpjes uit de grond gestampt. Het blijft alleen jammer van de nogal deprimerende omgeving.

Castle Hill bouldergebied
Op zondag bezoeken we de bekende Riccarton Market in Christchurch, waar we lekker rondslenteren en wat eten bij een van de kraampjes. Ondertussen gaat het goed met de autoverkoop. Er komen verschillende telefoontjes binnen en op dag twee is de bus al verkocht!
Terwijl we wachten tot het geld op onze rekening staat, maken we nog een laatste dagtrip met ons voertuig. We hebben namelijk een jonge Italiaan, Marco, ontmoet in het hostel, die maar liefst twee (!?) crashpads rondzeult in Nieuw-Zeeland.
Met onze vriendelijke Italiaan
Marco op een boulder

Hij heeft ook een topo van bouldergebied Castle Hill, dus we nodigen hem uit voor een ritje en spenderen een dag in het prachtige bouldergebied, dicht bij Arthur's Pass. Supergaaf! Maar veel boulders zijn wel erg hoog...! En een spierpijn dat het ons de volgende dagen oplevert...!

Daarna overhandigen we de bus aan de nieuwe eigenaar en kunnen we onze vluchten boeken. Dag Christchurch, hallo... ?

2 opmerkingen:

PaMaJacobs zei

Hallo wat? Jullie houden het wel spannend. Natuurlijk zijn er mensen die méér weten...
Veel plezier op jullie nieuwe bestemming!

Groetjes,
pap en mam

Patrick zei

en waar zitten jullie nu ?