vrijdag 25 januari 2013

Living in a place across the water: Wadjemup-style

Rottnest Island!
Het nieuwe jaar begint helemaal goed. Angélique vindt al snel een baan als ijsverkoopster en barrista op Rottnest Island; een prachtig eiland voor de kust van Perth. Na een dagje proefdraaien is ze niet alleen aangenomen, maar Joep mag de volgende dag ook komen opdraven. En het wordt nog beter als we zelfs een huisje krijgen aangeboden, zodat we op het eiland kunnen wonen en niet iedere dag op en neer hoeven te reizen met de ferry. Let the island life begin!

IJsco-vrouw
Ons nieuwe leventje heeft twee kanten. Of we werken. Of we hebben vrij.




Op het werk hebben we allemaal leuke, jonge collega's en de eigenaar is een superaardige koffieliefhebber. We moeten verplicht alle 40 smaakjes ijs proeven, zodat we klanten kunnen adviseren. Heel vervelend. Verder krijgen we een barrista training en kunnen we nu hele, lekkere koffie maken. De mooie figuurtjes lukken nog niet helaas. Angélique heeft een nieuwe hobby gevonden in het decoreren van het ijs; iedereen is onder de indruk van de ijssculpturen uit de losse pols. En verder is het vooral veel met de klanten babbelen, kinderen blij maken en veel te grote ijsjes voor veel te veel geld verkopen (wat ze hier 1 scoop noemen, is in feite 4 bolletjes groot) (probeer nu de 2 scoop voor te stellen...!). Maar we zijn in Australië, dus dat is normaal. Oh ja, en Joep heeft van onze collega's de stoere bijnaam 'The Man' gekregen, omdat hij zo enorm mannelijk is en alle dingen die kapot gaan kan maken. Zo staan zijn zelfgemaakte sandwiches beter bekend als 'Manwiches'.

Onze schattige huisquokka's
Dat is het harde werkleven. Daarentegen, als we vrij hebben, kunnen we met de ferry naar het 'vasteland' en met onze auto op pad. We mogen dan bij Lee en Ella logeren. 


Of we kunnen op het eiland blijven en:
  • naar het sneeuwwitte strand gaan en bruin worden
  • zwemmen en snorkelen in het prachtige azurblauwe water en mooie visjes spotten
  • het eiland rondfietsen op onze twee huisfietsjes (Angélique wordt bij haar eerste fietsrit meteen door de politie aangehouden: helmpje is verplicht!! Gelukkig woont de agent tegenover ons, dus nu knijpt hij zijn oogjes dicht... Een helm op, tsss, we zijn geen Duitsers. Na de ontmoeting met de agent rijdt ze bijna over een slang heen (nieuw voorstel: kniebeschermers verplichten)).
  • rennen en tegelijkertijd kleine zandpaadjes met oude oorlogsbunkers ontdekken
  • vissen (we hebben zelfs al een octopus in de pan gehad als lunch. Het was een echte inkvis, want er kwam zwarte inkt uit. En de zuignapjes deden het ook.)
  • lekker huiselijk koken en tv kijken in ons eigen huis. Heerlijk, dit hebben we stiekem toch ook wel gemist!
  • Vers uit de zee
    etentjes geven en 
    uiteten gaan bij collega's en schandelig dure biertjes en wijntjes drinken
  • quokka's pesten
  • kakkerlakken, muizen en spinnen uitmoorden... sja, dit is misschien het enige nadeel. Al zijn de enorme huntsman spinnen (alleen de naam al) voor The Man natuurlijk geen probleem. Maar voor Angélique zijn ze aartsvijand nr. 1. Vooral wanneer ze boven haar hangen in de douche of plotseling op haar onderbeen springen 's morgens vroeg tijden het tanden poetsen. Horror!!
Dat soort dingen zijn voor ons nu dus orde van de dag. Ach, laten we zeggen: het is best goed uit te houden zo (understatement)!

Nog een paar aardige linkjes voor de liefhebber

  • Buiten het aanhouden van fietsers zonder helm, heeft de politie het druk met een aanspoeld hoofd met baard in een plastic zak. Op het eiland is iedere week een Comedy Night in de pub en laten die nu net een heel treffende poster hebben. Aiaiai!
  • Rottnest zit vol met superschattige quokka's, een soort wallaby (we hebben ook een quokka familie in onze tuin) >>Meer over quokka's, rotte nesten en Nederlanders VOC helden. Ze zijn heel dom en je kunt ze aaien en met de fiets overhoop rijden.
  • Ozzies noemen Rottnest Island ook wel Rotto. En de Aboriginal naam is Wadjemup (letterlijk: place across the water).

2 opmerkingen:

PaMaJacobs zei

Hoi Wadjemuppers,

Grappige blog weer met al bijzondere "huisdieren" rond en jullie huis daar! Mam vond vooral die close-up van de gevangen muis indrukwekkend! AAH, EEEKH! Kijk, die oogjes, die leeft nog ... etc! Volgens mij wordt Wadjemup-lifestyle naast Gangnam-style een nieuwe hype! Met jullie Dutch approach krijgt ijseten en koffiedrinken met een "home made mansandwich" op dat eiland daar weer een nieuwe dimensie!

Hier hebben we vandaag voorlopig einde winter. Vanaf nu zou het gaan dooien!

Kijken uit naar jullie volgende blog!

gr. ma&pa Hout-Blerick

Anoniem zei

krijg dr al kriebels van met die verhalen over jullie huisdieren of ongedierte of hoe je het ook wil noemen... maar nu ook megazin in icecream!! :p in maart gaat clevers weer open... voor die tijd terug?? mss daar direct aan de slag? :p xx Sandy