zaterdag 9 maart 2013

Krabbenvallen uitzetten en kappertje spelen


Fays Bay op Rottnest
Het is 26 januari en dat betekent... Australia Day! De meeste Australiers weten niet wat de reden voor het feest is, maar dat weerhoudt ze er niet van om 'good on the piss' te gaan. Rottnest stroomt dan ook vol met bootjes waarop gefeest wordt en 's avonds is er vuurwerk in Perth en in nabijgelegen Fremantle; beide zijn zichtbaar vanaf Rottnest. Het is weer eens wat anders om vuurwerk vanaf 20 km afstand te bekijken... 
De volgende dag heeft heel Australie ook nog vrij, dus een lekker drukke dag op het werk. Na het werk barbequen we met de collega's en drinken wat biertjes. Erg leuk.
krabbenval uitzetten
Op onze volgende vrije dagen genieten we van het strand en ook nemen we de ferry naar Perth om Ella in Scarborough op te zoeken. 
We gaan uiteten en blijven een nachtje slapen. De volgende dag snel weer terug naar ons eiland om weer 'verplicht' op het strand te relaxen. Angelique mag 's avonds kappertje spelen bij Joep met de nieuwe tondeuze. Yeah! 's Avonds gaat Joep vissen met Harry (zoontje van de eiland agent). Harry vangt 20 haringen (en Joep 5).
Lighthouse tour
Op het eiland is een bar waar de locals vaak heen gaan; the Gouvernor (de 'Gouv'). Na drie weken vinden wij het ook wel eens tijd worden om ons gezicht daar te laten zien. Op donderdag is er een dance avond; een van de locals die bij de Subway werkt, DJ't er dan op los. Erg gezellig -tot 12 uur-; dan wordt iedereen zonder pardon de tent uitgeveegd.
old-school vuurtoren
Onze baas Glenn surft af en toe bij Rottnest en Joep mag ook een keer mee op de boot. Dat vindt hij wel kaasje, dus samen varen ze naar Strickland Bay, waar een mooie surfgolf is. Het is wel opletten, want als je te ver doorgaat kom je in het ondiepe en kun je het rif raken, wat lastige verwondingen kan veroorzaken. Gelukkig gaat alles goed en komen ze na een leuke surf ochtend weer gezond terug.



Tijdens onze volgende twee vrije dagen gaan wij niet naar Perth, maar komen Lee en Ella (waar we vaker gelogeerd hebben in Perth) naar Rottnest en blijven een nacht bij ons logeren. We huren fietsen en rijden het eiland rond. Het waait best flink, dus het is hard trappen op de huurfietsjes. Hier en daar snorkelen we en we doen een rondleiding bij de Wadjemup vuurtoren. Deze is al meer als 100 jaar in werking en het mechanisme om de lamp te roteren is nog steeds hetzelfde. Alleen de aandrijving is vernieuwd. De hele spiegel lichtversterk installatie drijft op een bad van kwik om het draaien mogelijk te maken.
Kapper Joep
's Avonds gaan Joep en Lee vissen en halen een taylor vis binnen. Angelique en Ella gaan naar de quizavond in de Gouv. De volgende dag zetten we Ella en Lee weer op de ferry en genieten we nog van de rest van onze vrije dag. 
Een tevreden klant!
Joep heeft een creatieve bui en maakt een kreeftenval, omdat het naar zeggen stikt van de kreeften rond het eiland. 's Avonds wordt deze per surfboard in zee uitgezet (illegaal, sjjtt!). Laat die krabben maar binnenkomen!

Verder was o
nze collega Simon toe aan een knipbeurt en hij stond erop dat Joep dit deed. Simon is duidelijk blij met het resultaat!

Geen opmerkingen: