zondag 24 maart 2013

Venloop in het water en antikaterkoffie

Rottnest Channel Swim
met Perth in de verte
En zo zijn we dus weer fris en fruitig aan het werk op het eiland. Laat die centjes maar binnenrollen. Angélique voert op een vrije middag een subtiele marketing actie uit, door deel te nemen aan de 'Quokka Tour'. De tour is best amuzant, want alle dagjesmensen hebben nog nooit een quokka gezien. De mevrouw van de tourist office kijkt tijdens de wandeling onder elke boom en struik om te zien of er ergens een quokka zit. De grap is dat je er 's nachts over struikelt, maar overdag verstoppen ze zich in de schaduw, wegens de hitte. Als er eindelijk een gespot is, begint iedereen als een gek foto's te maken. Humor. De quokka's zelf blijken overigens half blind te zijn (wat verklaart waarom we ze steeds overhoop fietsen 's avonds). 
Zeehondje met osprey nest
Na de tour loopt de hele groep meteen door naar Simmo's, omdat de dame van de tourist office zo vriendelijk is om Angélique aan de groep te presenteren als de dame die bij The Lane werkt ('waar ze de beste koffie maken' en bij Simmo's 'waar je het allerbeste ijs kunt eten'. Nice!
Op onze volgende vrije dag gaan we met de Ecoadventure -een snelle boot- rond het eiland varen. Onderweg zien we visarends, een grote groep dolfijnen en een groepje zeehonden. Leuk om het eiland een keer vanaf het water te zien.

Veel bootjes met de Rottnest Swim
Op 23 februari staan we bij de finish van de Rottnest Channel Swim om de eerst zwemmers over de finish te zien komen. Deze wedstrijd is zeg maar de Venloop, maar dan in het water. De deelnemers zwemmen bijna 20 kilometer; helemaal van Perth naar Rottnest! Wat een helden. Met kramp in de benen moet iedereen de laatst 10 meter over het strand rennen (of strompelen) om over de finish te geraken. Daarna verplaats iedereen zich naar de pub voor een paar welverdiende pilsjes. Met als resultaat dat wij de volgende dag heel veel koffie's verkopen (hoezo, anti-kater middel??).

Willem was hier in 1696!
Wat is er verder nog nieuw? We moeten tegenwoordig ons huisje delen met een ander jong stelletje; Sam en Amala van 19 jaar. Sam is onze nieuwe manager. Hij is een surfertje uit Margaret River. Het is voor ons even wennen, want het was eigenlijk wel lekker om ons eigen plekje te hebben.Verder is het nog erg aangenaam op ons eiland onder de zon!

Zoutmeren op Rottnest
Dan nog de laatste status updates:
- Status krabbenval: 0 krabben gevangen. Maar er wordt aan gewerkt, want Joep moet en zal een krab vangen! 

- Status vissen: goed. Al verschillende visjes gevangen voor in de pan en zelfs een squid voor op de bbq. Heerlijk!
- Status rennen: goed. We proberen steeds een nieuwe route over zandpaadjes en oude spoorlijnen. En daarna volgt een work-out in de kinderspeeltuin. Creatief, toch?!
- Status wekelijkse quiznight in de pub: goed. We zijn al twee maal tweede geworden. Niet slecht, toch?

2 opmerkingen:

Berggeitpierre zei

EN WIJ MAAR IN DE KOU LOPEN, MAAR GELUKKIG GA IK NA KALYMNOS NAAR CORFU EN VAN DE ZOMER NAAR VIETNAM.VLUCHT IS REEDS GEBOEKT
TIP VOOR JULLIE "WEGBLIJVEN UIT NEDERLAND"

Berggeitpierre zei

brrrrrrr volgende week wordt het zowaar 10 graden