zaterdag 9 maart 2013

Bad-ass campingterrorristen op wijntour

Zwart zand down south
Omdat we ook een beetje moeten profiteren van de zomer en onze toffe auto, hebben we vijf dagen vrij geregeld om een kleine roadtrip te maken; op naar hip & zonnig Margaret River! Hier ontmoeten we op de camping Jen en Pat uit de UK (en 100.000 muggen, grrr, gelukkig zitten die niet op Rottnest!!).
mooie bossen
De volgende morgen vinden we uit dat de camping eigenaren onze gezellige avond een beetje té gezellig vonden en we worden bijna van de camping getrapt (yeah baby, we're bad-ass!!). Zeer overdreven allemaal, maar we mogen nog een nacht blijven als we ons gedragen.
Overdag rijden we bij een paar wijnboeren langs (daar stikt het hier van) om een paar wijntjes te proeven. Het zijn allemaal erg sjieke gelegenheden en ze zijn ook erg gul met de tastings. Vinden wij uiteraard helemaal niet vervelend. Ook rijden we een flink stuk langs de kust; overal zijn prachtige baaitjes en bospaden. Het vakantiegevoel is weer even helemaal terug!

de druifjes zijn rijp
Na Margaret River rijden we naar Dunsborough (met weer een paar stops bij verschillende wijnboeren). Hier bezoeken we Cape Naturaliste met haar mooie strandjes. Geen verkeerde plek om van een zonsondergang te genieten. 

O no, hoog water!?

Na een overnachting op een door muggen geterrorriseerde campspot (whaargh, we hebben uit wanhoop maar gekookt en gegeten in de tent!), rijden we naar Busselton. Hier hebben ze een mega-pier van twee kilometer. 

Wanneer we tegen de avond een camping gaan zoeken, blijkt dat het overal helemaal volgeboekt was. Oeps. Gelukkig is er ergens nog een klein plekje vrij op het gras, waar we mogen overnachten... mits we in de auto slapen! 

Busselton jetty

Dat wordt dus onze eerste nacht in de auto. We bouwen de boel om en zijn het er de volgende morgen over eens dat dit geen succes was... We zijn een beetje kreupel en hebben na-krampen van de vreemde ligpositie; de wielkasten zitten een beetje in de weg. 

Our beauty on wheels

Maar de dag begint toch helemaal goed met een ontbijtje met koffie en krab! Joep heeft gisteren drie rakkers gevangen op de pier. Ze smaken heerlijk (maar combineren niet echt goed met koffie).

Genoeg genoten. Terug naar Rottnest en weer aan het werk!

>>De laatste nieuwe foto's<<

Geen opmerkingen: