donderdag 2 mei 2013

Hooi-, wijn- en lompe boeren


Zandbal!
Frank is toe aan een douche, dus we beginnen vandaag bij Waterfall Beach, waar hij met kleren en al onder de waterval stapt. Daarna spelen we bij Elephant Rocks een tijdje met de frisbee en bij Greens Pool verzinnen de jongens een zandballen spel. Boy will be boys.
Zandmannetje
Adelaine en Angelique verzinnen de 'straf' voor de verliezer: een zandbegrafenis. En Joep is de pineut :) Tegen de avond worden we op onze geplande gratis kampeerplek verrast met een bord: 1000 AD boete voor kampeerders. We volgen dan maar weer een 4WD track richting strand. Als we het ons net ergens gemakkelijk willen gaan maken, komen er opeens een paar auto's van het strand af. Oeps! Een oude boer met kleinzoon stopt en weet ons te vertellen dat we niet de allerbeste plek hebben uitgekozen. Blijkbaar is de ranger een niet al te vriendelijk figuur. Maar geen nood: we mogen op zijn land komen staan! Heel fijn. Des te meer omdat het een half uur later begint te regenen en we nu een dak boven ons hoofd hebben. Lekker knus bakken we tussen de hooibalen onze hamburgers.
Greens Pool
's Morgens komt de boer buurten en hij geeft ons tips over 4WD routes. Wat een aardige vent. Frank stapt bij ons in de auto en Ronan en Adelaine gaan voor het eerst met hun Pajero off-road. Op naar Blue Holes beach, waar Frank en Joep trachten te surfen, maar de golven zijn een beetje te heftig voor beginners. Daar komen ze zelf ook achter na een paar pogingen; het is net alsof ze door de wasmachine zijn gehaald!
Boomknuffelen met Frank
Daarna maken we bij de Valley of the Giants een wandeling tussen de reuzenbomen en zoeken in Walpole onze CS vriend Jason nog even op.
's Avonds kamperen we bij Shannons, waar ons een warme douche wacht.
In de top van de Diamond Tree
Het weer is nog steeds een beetje regenachtig, maar gelukkig is het de volgende morgen droog als we bij Pemberton de Diamond Tree beklimmen; een 52 meter hoge Karri boom die vroeger als fire-outlook diende. Na deze ochtendgymnastiek bezoeken we twee wijnboerderijen en met een lekker flesje Chardonnay rijden we daarna verder richting Augusta.
Wijnproeven Pemberton
Na een nacht bij Alexendra Bridge, gaan we de volgende morgen weer op pad. Wanneer er een lifter langs de weg staat, remt Joep af, zodat Frank -die achter ons rijdt- wel moet stoppen. De vrouw stapt in en zo rijden we een paar kilometer door, tot Frank stopt om haar uit te laten stappen. Wat een figuur; ze rent meteen naar onze auto om ons uit te nodigen om naar een expositie te komen kijken en om sigaretten te bietsen. Frank staat achter haar wild met zijn hoofd te schudden: nee, nee, nee!!
Spelen met chocolade
Hahaha, Angelique heeft de tranen over de wangen lopen, dit was hilarisch. Daarna vertelt Frank ons dat madam hem haar hele levensverhaal heeft verteld en zo vrij was om de radio op standje loeihard te zetten en zelfs aan zijn knipperlicht begon te trekken (om haar bij de voordeur af te zetten...) en dat ging zelfs easygoing Franky te ver. De rest van de dag verkennen we de kust, Augusta en Margaret River. Na een kort bezoek aan een vervelend caravan park, waar we worden verwelkomt door een verbitterde, oude vent 'So you're going on the piss tonight?'... Pardon?!?..., zijn we snel naar een ander caravan park gereden. Hier komen we twee andere stelletjes tegen -Ollie en Laurie, James en Harriet- die we eerder al hebben ontmoet, dus het wordt een gezellige avond met z'n allen.
Hamburgers!
De volgende morgen trekken we onze beste kleren aan en beginnen we aan een dag vol tastings; een must in Margaret River. Achtereenvolgens proeven we: koffie, koekjes, nougat, wijn, chocolade, wijn en kaas. Daarna gaan wij met Frank nog even op bezoek bij Leeuwin Estate. Hier krijgen we aan een mooi tafeltje met uitzicht op de prachtige tuin vijf tongstrelende amuses geserveerd met vijf bijpassende wijnen. Genieten, deze verwennerij.
Daarna rijden we naar Conto's, een camp site aan zee, om de zonsondergang te zien en 's avonds smullen we van een lekker wijntje (helaas in plastic bekers...) met kaas en chocolade!
Busselton jetty
De volgende dag rijden we via Hamelin Bay, terug naar Margeret River en eindigen de dag op de Busselton jetty. Hier zien we een adembenemend mooie zonsondergang, maar helaas worden er geen eetbare visjes aan de haak geslagen. Na een bushcamp nacht, nemen we de volgende dag afscheid van de Adelaine, Ronan en Frank. Tijd om terug naar Perth te rijden en de auto te koop te zetten!