maandag 6 mei 2013

Murphy's Law steekt de kop op tijdens de autoverkoop

Terug in Perth wassen we meteen de auto van binnen en buiten en plaatsen een internetadvertentie op Gumtree. Laat de telefoontjes maar binnenstromen...! De volgende dag is het ANZAC day, een public holiday. ANZAC day is een soort herdenkingsdag (ANZAC staat voor Australian and New Zealand Army Corps). Op ANZAC day worden er ANZAC cookies gegeten; het meest traditionele Australische koekje. Wij dragen ook ons steentje bij; Angelique en Ella bakken een stapel van deze lekkere koekjes voor de BBQ die we 's middags met hun vrienden houden in het park. We zijn niet de enigen met dit idee; half Perth is met familie en al naar het park gekomen voor een picknick.
Biertjes proeven
De volgende dag rijden we met een berg printjes naar Perth om de advertentie in alle hostels op te hangen. Exposure, exposure! Op zondag gaan we in Fremantle eerst bij onze baas Glenn op de koffie en daarna ontmoeten we Ronan, Adelaine en Frank op de markt. We eten een hapje bij de foodcourt en daarna krijgen we op het terras van de Little Creatures brouwerij (en ja, wij waren hier al eens geweest, sjjt!!) een dienblad met 30 glaasjes om te proeven. Cheers!
Little Creatures
Ondertussen komen er af en toe mensen naar de auto kijken, maar het loopt geen storm. Pff, we zijn gewend dat onze auto's binnen een dag verkopen, dus dit valt even tegen. Op 30 april volgt Angelique stiekem toch een beetje de activiteiten rondom de inhuldiging van Willem-Alexander (het komt zelfs op het nieuws!) en 's avonds hebben we een BBQ met de Frenchies, Frank en Ella op Scarborough Beach met een kleurrijke zonsondergang. 
Sunset BBQ
De west coast heet niet voor niets de Sunset Coast! 
De volgende avond hebben we een etentje met onze oud-collega's in Perth; eerst Mexicaanse tapas eten bij La Cholita en daarna drankjes bij de Mechanical rooftop bar. Ronan en Adelaine komen ook langs en het is erg gezellig. 
Avondje uit met oud-collega's
We gaan Perth nog missen!
Maar het wordt ondertussen ook tijd om van de auto af te kopen, dus we verlagen de autoprijs en dit levert weer nieuwe telefoontje op. Onder andere van Bouke, een Nederlandse jongen. Hij komt kijken en wil de 4Runner wel kopen. Top! We rijden met hem naar Joondalup om bankzaken te regelen en wippen even binnen bij Michael (want toevallig heeft Bouke ook bij hem ge-CS't, net als Ronan, Adelaine, Josje en wijzelf) voor een koffie. Daarna lopen we terug naar de auto, de sleutel gaat erin en... er gebeurt niets. Niets! Dit hebben we nog nooit gehad met deze auto, dus we staan perplex. Heel genant, vooral omdat de nieuwe koper achterin zit! 

Adelaine en wij, Mechanical Bar
Lest we forget.
Tom: for you!
Enfin, even later duwen Angelique en Bouke de wagen aan en hij start meteen. Bij terugkomst ziet Bouke het natuurlijk even iets minder zitten om de papieren te tekenen, dus hij gaat naar zijn hostel en denkt er nog een nachtje overna. Gelukkig krijgen we de volgende morgen een sms dat hij hem toch wil kopen. Super!
Dit is voor ons het signaal om de vlucht naar onze laaste reisbestemming te boeken. We houden nog een laatste, leuke Skypesessie met de familie, nemen afscheid van Ella, Lee en hondje Tjala en stappen in het vliegtuig naar...

1 opmerking:

Unknown zei

Wij hebben de hele rit uitgezeten en wachten nu op het applaus! We wensen jullie nog een fijne voortzetting van jullie reis. Groetjes uit het koude, natte Zoetermeer van Pier en Elly