vrijdag 8 juni 2012

Kungfu les en zwemmen in de Urban Jungle


Skyline Hong Kong
In Hong Kong aangekomen, zijn we direct onder de indruk van alle hoogbouw. Wat een stad! We belanden midden in het toeristen ghetto Tsim Sha Tsui in Kowloon, wat bekend staat om de ´goedkope´ mansions met zo´n 80 guesthouses. Het zijn allemaal flats, waarvan ieder kamertje door de eigenaar verhuurd wordt. Kortom: je betaalt dik geld voor een klein hok met een bed en zonder ramen. Voor we naar bed gaan, bezoeken we nog de Avenue of the Stars, waar we uitkijken op de Victoria Harbour. We hebben hier een prachtig uitzicht op de skyline van Hong Kong.

Mangotoetjes eten met Ping
De volgende ochtend bezoeken we de Ambassade om nieuwe paspoorten aan te vragen. Dit blijkt twee tot drie weken te duren. Best lang dus.
In Hong Kong hebben we ook weer toegang tot Facebook en zo komen we te weten dat onze vriendin Ping in Hong Kong is! De volgende avond hebben we een dinner-date in een ´foodcourt´, waar ze ons laat kennis maken met een paar nieuwe gerechten. Erg lekker! Voor het toetje brengt ze ons naar een toetjes restaurant waar ze creatief zijn met mango´s. Mango ijs, mango pudding, mango cake; mangolicious! 
Ritje met de tram door Central
Hierna nemen we de ferry naar Hong Kong Island en stappen hier in de authentieke stadstram die al sinds 1904 operationeel is. We bezoeken ook het hippe uitgaansgebied Soho waar alle expats samenkomen. Iedereen loopt er erg upper-class en high-fashion uit. Leuk mensenkijken dus, maar aangezien een biertje hier 8 Euro (!!) kost, besluiten we dat het verstandiger is om even bij de 7-Eleven langs te gaan...
De volgende dag regent het flink en houden we een lange koffie-leut sessie in een van de barretjes. Ook bezoeken we de Hong Kong Tourist Board om ons in te schrijven voor een paar gratis activiteiten. ´s Middags eten we bij Din Tai Fung. Dit restaurant heeft een Michelin ster gekregen (maar niet aangenomen, omdat ze bang waren dat het veel klanten zou afschrikken!) en staat bekend om de heerlijke Dim Sums. We hebben allemaal kleine gerechtjes geprobeerd, allemaal even lekker. Na het eten nemen we afscheid van Ping, die ons weer moet verlaten.

Couchsurfen in Hong Kong
Terug bij het hotel zien we dat de Couchsurf-bom die we hebben uitgestuurd zijn werk heeft gedaan en de volgende dag ontmoeten we onze hosts Raphaele en Shane tijdens de Hong Kong Yearly Kids Kungfu Competition. Shane is Kungfu leraar cq stuntman en zijn pupillen doen mee aan de wedstrijd; erg tof om alle Kungfu Kids in de weer te zien.
bakker Joep aan het werk
´s Middags piepen we er tussenuit voor onze gratis Cake Baking Course van de Tourist Office. We maken de befaamde Wife Cakes en na de les mogen we een zak gebak meenemen. Nice! ´s Avonds eten we met Shane en Raphaele en leren we ze wat beter kennen; het is een leuk stel.

Urban Jungle: Hong Kong Park
De volgende dag verkennen we het zuidelijke deel van Hong Kong Island en nemen een duik in de zee bij Stanley. Hier is het erg relaxed en er zijn veel surfers in het water. Daarna is het tijd voor onze gratis Tea Appreciation Course in Hong Kong Park. Wederom erg leuk (en lekker!). We lopen via de Botanical & Zoological Garden –waar ze erg bijzondere dieren hebben- en Central Market naar de 800-meter lange roltrap naar Soho. Deze blijkt uit heel veel losse roltrappen te bestaan, dus is niet zo indrukwekkend als we dachten... ´s Avonds krijgen we Kungfu-les van Shane; we mogen deelnemen aan zijn klasje in Victoria Park. Erg cool en het resulteert tevens in een flinke portie spierpijn de volgende dagen! 
10.000 buddha´s
De volgende dag bezoeken we Raphaele op de Universiteit (ze is lerares Frans). Hier luisteren we naar een Mexicaanse professor die een (saaie) lezing geeft over de Maya´s en de omstreden theorie van het einde van de wereld in 2012. Hierna bezoeken we 10.000 Buddhas, waar we al traplopend langs heel veel gekke-bekken trekkende buddha´s lopen. ´s Avonds koken we een lekker maaltje voor onze hosts om ze te bedanken voor hun gastvrijheid.


Ons privé strandje op Lantau Island
Na onze rituele Mc Donalds koffie, nemen we de volgende ochtend de metro naar Lantau Island. Het zonnetje schijnt en we vinden een prachtig privé strandje. Om hier te komen, moeten we een half uur door een semi-jungle met spinnen en vlinders lopen, maar dan komen we uit op een klein, verrassend paradijsje. Wat een contrast met de stad! We zwemmen lekker in de zee en verbranden daarna op het strand. ´s Avonds rent Joep op en neer naar het dorpje om eten te halen; dit peuzelen we daarna op voor ons tentje bij het kampvuur. Dus dit is ook Hong Kong? Genieten!

Meer foto´s Hong Kong

3 opmerkingen:

PaMaJacobs zei

Die zwart/wit foto is keileuk. We hadden niet gedacht dat je in Hongkong (of in de buurt daarvan) zo'n relaxte strandjes had. Niet verkeerd!
Groetjes,
pap en mam

christel zei

coole foto van die urban jungle.. wat een tegenstelling..X

Jan Kuil zei

We hebben op Lantau gewoond, in Discovery Bay. We genoten enorm van de combinatie van het rustige Lantau en de enerverende stad. Groeten, Ans en Jan