zondag 10 juni 2012

Witte dolfijnen, schelpjes graven en lekker eten!


Ngong Ping
Na een rustig nachtje op ons kleine paradijsje ´Lo Kei Wan´ beach worden we ´s morgens door sterke zonnestralen weer uit de tent gelokt. Wat een hitte zo vroeg op de dag al! Het stomme is dat Angélique met deze temperaturen snipverkouden is van de airco die overal in Hong Kong op standje vries staat en de zon wekt flinke niesbuien op. We nemen de bus naar Ngong Ping. Hier vinden we een youth hostel in de bossen; we zijn de enige gasten. Ngong Ping blijkt een soort Disney dorp te zijn, waar alle winkels en eetgelegenheden om stipt 18u de deuren sluiten. 
Blikken huizen in Tai O
Toeristen komen hier voor een dagtripje om de Giant Buddha te zien en om mooie wandelingen te maken met uitzicht op de baai en een idylisch gelegen gevangenis. Wij doen er vrolijk aan mee, want verder is er niet veel te doen.
De volgende dag bezoeken we in de drukkende hitte het kleine vissersdorpje Tai O. Na een lekkere lunch (met een jummie soja-toetje!) lopen we naar de paalwoningen en de armzalige blikken huizen waarin veel locals wonen. Onvoorstelbaar. 
Chillen op Pui O Beach
Op de markt wordt veel gedroogde vis verkocht. En duur verkocht! Het ziet er in onze ogen niet zeer appetijtelijk uit, maar het zal toch een soort delicatesse zijn. Daarna gaan we op de pier witte dolfijnen spotten. Na een tijdje wachten, ziet Angélique er nog nèt een het water in plonzen. Cool! We vinden het tijd om zelf ook het water in te plonzen, dus we springen in de bus naar Pui O beach. Hier zetten we onze tent op bij een government camping die direct aan het strand ligt, van alle faciliteiten is voorzien (toiletten, douches, all-day bewaking, winkeltje...) en gratis is! Prachtig. 
Samen schelpjes graven
Na een middagje relaxen en zwemmen, gaan we nog lekker uiteten. Als we terug komen, staan er een paar koeien op het strand voor onze tent de bladeren van de boompjes te eten. Erg grappig! En overal zijn er nog mensen gezellig aan het BBQ´en.
 De volgende dag regent het ´s morgens en gaan we naar het dichtbijgelegen Mui Wo om te lunchen en boodschappen te doen. Als we terugkomen op de camping schijnt het zonnetje weer. 
Dikkertje Dap zoekt schelpjes
In het water leren we een groep jonge Hong Kong-nezen kennen. We drinken samen een biertje op het strand en gaan daarna fanatiek met hun schelpjes zoeken. Dit is een favoriete bezigheid van de Chinesen; jong en oud zit in het ondiepe water te graven. Als er geen schelpjes meer te vinden zijn, worden we uitgenodigd om bij hun te komen BBQ´en. 
Rooftop BBQ met HK vrienden
Ze hebben een appartement gehuurd (ze slapen met 6 mensen in een 2-persoons appartement!) en op het bijbehorende dakterras eten we een heerlijk maaltje met o.a. kippetje, worstjes, mais, champignons, varkensnek, lever, marshmallows, en natuurlijk de schelpjes. Het is erg gezellig en na de nodige biertjes stappen we om 01u30 weer in de taxi terug naar de camping.

Groepkiek op het strand
De volgende dag verruilen we het strand weer voor de stad en ontmoeten we in Tsing Yi (een klein eilandje tussen Hong Kong en Lantau Island) onze nieuwe Couchsurf-host; de Japanse Natsumi. Ze heeft een ruime flat op de 33e verdieping met een spectaculair uitzicht op de Hong Kong skyline. Natsumi is duidelijk trots op haar roots en samen eten we een hapje bij een Japanse fastfood keten!

Uitzicht vanuit flat Natsumi
De volgende dag gaan we de status van onze nieuwe paspoorten eens voorzichtig checken bij de Ambassade en wat blijkt: ze liggen al klaar! Meteen op internet een vlucht boeken dus... en het Working Holiday Visum voor Australië aanvragen, want dat wordt onze volgende bestemming! ´s Avonds trakteren we Natsumi op echte Hollandse kost: gehaktballen met aardappelen en rode kool. Met grote ogen kijkt ze naar de gehaktbal. Ze had nog nooit zo´n grote bal vlees gezien. En van rode kool had ze ook nog nooit gehoord. Gelukkig vindt ze het wel lekker!
 
Fietsen in New Territories
We vinden het tijd voor wat beweging en bezoeken de volgende dag Tai Po market. Hier eten we eerst een lekker maaltje in een foodcourt en daarna huren we een fietsje om langs de kust te fietsen. Het is hier vooral erg druk met slingerende Chinezen die niet kunnen fietsen; we zien zelfs zijwieltjes en bloedlippen voorbij komen. Het is grappig om te zien en het windje op de fiets is lekker. Als we ´s middags thuis komen, zien we dat ons visum al geregeld is. Handig, zo´n electronische aanvraag! 
Heerlijk goodbye dinner
´s Avonds hebben we een goodbye-dinner met onze Chinese vrienden van Pui O beach. Ze nemen ons mee naar de Night Market, waar we langs de fortune tellers lopen. Het verbaast ons hoeveel mensen zich de toekomst laten voorspellen! We eten local streetfood en ze verrassen ons met allemaal lokale gerechtjes. We proberen zelfs de kippepootjes, helden als we zijn. Aan het eind van de avond nemen we afscheid. Wij mogen niets betalen; het volgende rondje is voor ons, in Nederland!

3 opmerkingen:

Iris zei

Super mooi!

Jullie gaan wel echt de hele wereld zien op jullie wereldreis volgens mij?

Hoe bevalt Perth inmiddels? al een baan gevonden? Albany is overigens een mooi plaatje voor een weekendtrip!

have fun!

Anoniem zei

Wat zijn de HK-nezen toch weer heerlijk gastvrij! En Joep en Angelique, k ben zoo trots dat jullie ook een andere kant van HK zien! Heerlijk en ik heb duidelijk tips van jullie nodig voor mijn volgende HK-bezoek. Dikke kus en geniet van Perth!

Groetjes,
Ping

PS Met mij gaat het heel goed ;-) Duidelijk op een roze wolk!

christel zei

En hebben jullie je toekomst niet laten voorspellen? :)